İçeriğe geç

Belediye Çalışan Sözleşmeli Personel Hangi Kanuna Tabidir

Belediye sözleşmeli memur 657’ye tabi midir?

Bu hükümlere göre belediyelerde çalışan memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamına girmektedir.

Belediye çalışanları hangi statüde?

Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların bağlı bulundukları mahalli idare birliklerinde personel istihdamı; memur, sözleşmeli memur ve işçi (sürekli ve geçici) olmak üzere 3 statüde gerçekleşir.

7433 sayılı kanun kimleri kapsıyor?

Yönetmeliğin kapsamına ayrıca 4B personeli, mahalli idare personeli, teşkilat kanunlarına göre çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu personeli olmayan aile sağlık personeli, imam, vaiz ve müezzin yardımcıları ile ebe ve hemşire yardımcıları da giriyor.

Belediyede sözleşmeli personel nedir?

Sözleşmeli personel, özel uzmanlık gerektiren hallerde veya yetkili kurumların teklifi ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü alınarak sözleşme yapılması halinde geçici olarak çalıştırılan kamu görevlilerini ifade eder.

Belediye sözleşmeli personel 4A mı 4B mi?

Özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler 4A sigortalı kişilerdir. Genel olarak, bir işverene bağlı olarak çalışan çalışanlar ve personel 4A kapsamına girer.

657’ye tabi memurlar kimlerdir?

Mevcut kuruluş şekli ne olursa olsun, Devletin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel yönetim esaslarına göre yürüttükleri asli ve sürekli kamu hizmetlerini görmekle görevli olanlar, 657 sayılı Kanuna göre memur sayılır.

Belediye çalışanları özel mi kamu mu?

5393 sayılı Belediye Kanunu, belediyeyi, kent sakinlerinin mahalli ve genel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan, karar organı seçmenler tarafından seçilen, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişiliği olarak tanımlamaktadır.

Belediyede sözleşmeli personel nasıl kadroya geçer?

Sözleşmeli personelin kadrolu personel statüsüne geçmesi halinde, “mahalli idareler dâhil sözleşmeli personelin kadrolu personel statüsüne geçtikten sonra üç yıl bu statüde çalışmış olması gerekir.” “Bu süreyi henüz tamamlamamış olanlar, üç yılın sonunda aynı hakka sahip olurlar.”

Belediye sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?

Aynı madde, çalışanın kendi isteği ile bir aylık ihbar süresine tabi olmak üzere sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebileceğini hükme bağlamaktadır. Ayrıca, sözleşme, Ek’in 1(4)(b) ve (c) maddeleri uyarınca tek taraflı olarak feshedilebilir.

663 45’a sözleşmeli personel kimlerdir?

4/B sözleşmesi, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personel, sınavla atanan sözleşmeli personel, ebe yardımcıları, kamu personeli olmayan aile sağlık personeli ve ek ders karşılığında çalışan personelin kamu hizmetlerindeki 4/A kadrolarına atanması zorunludur.

7433 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli iken kadroya atama nedir?

Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli personel, talepleri halinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeleri esas alınarak kamu görevi kadrolarına atanırlar. Bu kapsamda kamu görevlilerinin bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesi mümkün değildir.

7267 sayılı kanun nedir?

7267 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ile EFTA Ülkeleri Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanması ve Anlaşmanın Eklerinde Yapılacak Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasının Yetkilendirilmesine Dair Kanun

Belediyede çalışan hangi statüde?

Dolayısıyla bu şekilde istihdam edilenler memur statüsünde olup, 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi gereğince 9 uncu dereceden başlamak üzere her yıl ve üç yılda bir bir kademe yükselerek 1 nci dereceye kadar yükselirler.

Belediyede çalışan sözleşmeli personele kadro verilecek mi?

Yasa yürürlüğe girdikten sonra, kamu sektöründe sözleşmeli çalışanlar için 3 yıl çalışmış olmaları koşuluyla istihdam yolu açılacak. Ancak kamu sektöründe aksama olmaması için aynı yerde bir yıl çalışması gerekiyor. Buna göre, belediye çalışanları da tıpkı memurlar gibi 3 yıl sonra istihdam edilecek.

Belediye çalışanı devlet memuru mu?

Belediye başkanları seçilirken, memurlar atanır ve göreve başlar. Bu nedenle, belediye başkanları memur olarak kabul edilemez. Belediye başkanlığı görevi kamu görevi olmasına rağmen, memuriyetin bir parçası değildir. Özetle, belediye başkanları memur unvanına sahip değildir.

Belediyede sözleşmeli memur nasıl kadroya geçer?

Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli personel, talepleri halinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeleri esas alınarak kamu görevi kadrolarına atanırlar. Bu kapsamda kamu görevlilerinin bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesi mümkün değildir.

Sözleşmeli personel memur statüsünde mi?

4/B personeli ne memur ne de işçi statüsündedir. Çalışan statüsünde olmadıkları için iş hukuku kapsamında iş güvencesinden (fesih ve kıdem tazminatı) yararlanamazlar.

Belediye memurları Devlet memuru mu?

Bu bakımdan tüm belediye memurları 657 sayılı Kanunun tüm hükümlerine tabi olup ayrıca Devlet Memurları Kütüğü Yönetmeliği hükümlerine de tabidirler.

Belediyede sözleşmeli memur işten çıkarılır mı?

Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İşveren tarafından işe alınan sözleşmeli personel zamanla niteliklerini kaybederse, üç gün üst üste ve toplamda on gün mazeretsiz işe gelmezse ve personele bu pozisyonda ihtiyaç duyulmazsa iş ilişkisi sonlandırılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları