İçeriğe geç

Atf 6 Şanzıman Yağı Hangi Araçlarda Kullanılır

ATF 6 nedir?

ATF6 olarak da bilinen transkripsiyon faktörü 6’yı aktive eden, insanlarda ATF6 geni tarafından kodlanan ve katlanmamış protein yanıtında rol oynayan bir proteindir. İnsanlarda ATF6 geni ve katlanmamış protein yanıtında rol oynar. Bu bir proteindir.

Dexron 6 hangi araçlarda kullanılır?

GM, BMW, Land Rover ve Jaguar marka araçların yeni 6 ileri şanzımanlarında ve Aisin marka araçların 8 ve 10 ileri şanzımanlarında kullanılması tavsiye edilmektedir.

Motul ATF 6 hangi araçlarda kullanılır?

HONDA, HYUNDAI, KIA, ISUZU, MERCEDES, MITSUBISHI, NISSAN, TOYOTA vb. gibi Asyalı otomobil üreticileri ile Avrupa menşeli otomobillerin otomatik şanzımanlarında, aktarma kutularında ve hidrolik direksiyon sistemlerinde kullanılması tavsiye edilir.

ATF şanzıman yağı hangi araçlarda kullanılır?

Uygulama alanı: Binek ve ticari araçlarda otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlar, direksiyon kutuları, hidrolikler ve yardımcı tahrikler için. Motor veya şanzıman üreticilerinin spesifikasyonlarına uygun olarak kullanılır.

Manuel şanzımana ATF konulur mu?

ATF direksiyona (hidrolik) uygulanır, 75w90 manuel şanzıman ve diferansiyele uygulanır. ATF direksiyona (hidrolik) uygulanır, 75w90 manuel şanzıman ve diferansiyele uygulanır.

ATF açılımı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu, ATF, BATF ve BATFE olarak da bilinir, federal bir kurumdur ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’na bağlı bir hükümet kurumudur.

7 ileri DSG şanzıman yağı hangisi?

LIQUI MOLY TOP TEC MTF 5300 70W-75 (21359) ŞANZIMAN YAĞI Özellikle Audi, Seat, Škoda ve Volkswagen marka araçların manuel ve DSG yarı otomatik (DSG) şanzımanları için önerilen tam sentetik şanzıman yağıdır.

6 ileri DSG şanzıman yağı nedir?

DSG şanzıman yağı nedir? Şanzıman yağı, şanzımanlarda kullanılmak üzere üretilen bir yağdır. Bu yağ, şanzımanın dişlilerinin hareketi için gereklidir. Ayrıca, şanzıman yağı burada parçaları korur ve mekanik arızaları önler.

Dexron 3 şanzıman yağı hangi araçlarda kullanılır?

Castrol Transmax Dex III Multivehicle, Smooth Drive teknolojisine dayanmaktadır ve Dexron (II veya III) veya Mercon gerektiren 2005’ten önce üretilmiş GM otomatik şanzımanlarında ve 1983 ile 1996 yılları arasında üretilmiş Ford otomatik şanzımanlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

ATF yağ açılımı nedir?

ATF (Otomatik Şanzıman Sıvısı) yağı, sadece otomatik şanzımanlarda kullanılan bir yağ türü olmayıp, içeriğindeki viskozite ve özel katkı maddeleri sayesinde şanzımandaki parçalarda aşınmayı azaltarak optimum performans elde etmek için tasarlanmıştır.

ATF yağı ne zaman değişir?

Uzmanlar bu yağın her 60.000 kilometrede bir değiştirilmesini öneriyor. Bu durumda her 60.000, 120.000 ve 180.000 kilometrede bir yağ değişimi yapılması gerekiyor.

Direksiyon yağı ATF mi?

ATF yağ türü, otomobillerin otomatik şanzımanlarında ve direksiyon sistemlerinde kullanılan bir yağ türüdür. Genellikle direksiyon sisteminde kullanıldığı için hidrolik direksiyon yağı olarak da adlandırılır.

En iyi şanzıman yağı hangisi?

Doğru sıvıyı seçmek, sürüş konforunu ve yakıt verimliliğini artırırken şanzımanın ömrünü uzatacaktır. Mobil 1 Synthetic ATF, Castrol Transmax DEX/MERC ATF, Valvoline MaxLife Multi-Vehicle ATF ve Red Line D4 ATF gibi markalar en iyi otomatik şanzıman sıvıları arasındadır.

Manuel şanzıman için hangi yağ kullanılır?

Uygun çalışma, sürekli bakım ve dişli yağlamaya dikkat gerektirir. Dişli yağı, kullanım alanındaki dişlilere yapışarak dişli aşınmasını önler. Manuel şanzımanlı araçlarda 75 80 dişli yağı kullanılması daha uzun ömürlü ve daha verimli bir çalışma sağlayacaktır.

Şanzıman yağı neye göre seçilir?

Doğru şanzıman yağı, araçtaki şanzıman türüne bağlıdır. Tıpkı motor yağı gibi, şanzıman yağının kullanım ömrü de araç üreticileri tarafından belirlenir. Şanzıman yağının kullanımı asla kesintiye uğratılmamalı ve yağ düzenli aralıklarla değiştirilmelidir.

ATF direksiyon yağı kaç numaradır?

LIQUI MOLY ATF III direksiyon sıvısı / otomatik şanzıman yağı (1043)

ATF yağ açılımı nedir?

ATF (Otomatik Şanzıman Sıvısı) yağı, sadece otomatik şanzımanlarda kullanılan bir yağ türü olmayıp, içeriğindeki viskozite ve özel katkı maddeleri sayesinde şanzımandaki parçalarda aşınmayı azaltarak optimum performans elde etmek için tasarlanmıştır.

Transmisyon yağı kaç numaradır?

BORAX Numara 422 Dişli Yağı

ATF 3 ne demek?

ATF DX III, GM Dexron IIIG ve Ford Mercon gibi önde gelen motor üreticilerinin gereksinimlerini karşılamak için özel olarak geliştirilen, modern katkı teknolojisi ile üretilen otomatik şanzıman sıvısıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Antalyanın En Ucuz Semti Neresi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları